menu
Steengoed ID

We helpen je graag op weg met een stappenplan!

Wil jij je tuin aanpakken? Jeuken je handen, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dan helpen wij van SteengoedID je graag op weg met ons stappenplan. We beginnen met een aantal ideeën en een ruwe tuinschets. Daarna adviseren we je over de materialen die je nodig hebt en de aanleg ervan.

1. Inspiratie en ontwerp

Het is altijd goed om wat voorwerk te doen voor je daadwerkelijk in je tuin aan de slag gaat. Wat vind je mooi? Maak een collage met behulp van plaatjes uit (tuin)tijdschriften of maak een bord op Pinterest. Zoek kleuren bij elkaar die je graag in je tuin zou willen zien en kijk wat voor tuinstijl je aanspreekt.

Natuurlijk ontwerp je een tuin die aan jouw smaak en wensen voldoet. Maar vergis je niet: een tuin ontwerpen vergt precies meet- en denkwerk om te bepalen welke materialen je in welke hoeveelheid nodig hebt. Bedenk van tevoren wat je allemaal in je tuin wilt plaatsen: terras(sen), (kunst)gras, borders, overkapping, verlichting, zandbak. 

Steengoed ID

2. Materialen kiezen

Er valt heel veel te kiezen. Duizenden soorten tegels en stenen, verschillende afmetingen en uitvoeringen qua tuinverblijven, diverse soorten tuinlampen, kunstgras en noem maar op. Een tuin bevat altijd een aantal basiselementen. Bij de tuinstijlen hieronder geven we aan welke materialen bij een bepaalde tuinstijl passen. Bekijk wat in jouw ontwerp (en budget) past. Sorteer op kleur en stijl en je bent al een eind op weg. Vind je het lastig om te kiezen en/of een goede indeling te maken? Kom langs in onze winkel in Staphorst. We helpen je graag!

Steengoed ID


OP ZOEK NAAR HULP?

NEEM CONTACT MET ONS OP
OF WIJ BELLEN JOU
VOOR EEN AFSPRAAK!

 

Strakke en stijlvolle tuin

Een strakke tuin heeft over het algemeen rechte hoeken en lange lijnen die diepte geven aan je tuin. Door de geometrische indeling krijg je een gevoel van ruimte, die stijlvol aandoet. 

Welke materialen passen bij deze tuinstijl?

Steengoed ID

Ongedwongen en eigentijdse tuin

In een ongedwongen en eigentijdse tuin mag het allemaal wat losser zonder rommelig te zijn. Door een optimale mix van bestrating, groen en accessoires krijg je een warm en kleurrijk geheel.

Welke materialen passen bij deze tuinstijl?

Steengoed ID

Landelijk en rustiek

Een landelijke en rustieke tuin kenmerkt zich door lange lijnen, een ‘open inrichting’ en een rustieke uitstraling. In deze tuin zie je heel veel groen. Het is net alsof je je midden in de natuur waant.

Welke materialen passen bij deze tuinstijl?

Steengoed ID

Groen en duurzaam

Groen en duurzaam voeren de boventoon in deze tuinen. Materialen die lang meegaan en slimme manieren om duurzaam met water om te gaan. En dat terwijl je tuin toch heerlijk groen is.

Welke materialen passen bij deze tuinstijl?

Steengoed ID

3. Aanleg

Het grote moment breekt aan. Je hebt een ontwerp in je hoofd of dat heb je op papier laten zetten. Nu kies je de materialen die je nodig hebt, zoals bestrating, een schutting en verlichting. Bedenk ook wie de tuin aanlegt. Ben je van plan om zelf je tuin aan te leggen? Bereid je dan goed voor. Lees onze verwerkingsadviezen en zorg dat je het juiste gereedschap hebt. Tuintegels zijn zwaar. Laat ze bij afleveren zo dicht mogelijk bij de plaats van bestemming plaatsen.

Ben je niet zo’n klusser en besteed je de aanleg liever uit, dan kun je misschien elementen verwerken die wat meer technische vaardigheden vragen. We kunnen altijd een hovenier aanbevelen.

NEEM CONTACT MET ONS OP!

 

Steengoed ID